Links

Her kan du finde interessante emner om katte med alt lige fra sundhed til sygdom.

Glad Kat gør meget ud af at det der linkes til er fagrelevant for dig som katteejer og at det er eksperter som står bag alle de informationer som du kan finde på siderne. 


Netdyredoktor 

Giver dig en masse  spændende artikler om sundhed og sygdom. netdyredoktor.dk er så god at selv jeg bruger den som opslag på klinikken! Artiklerne er skrevet af dyrlæger, veterinærsygeplejersker, adfærdskonsulenter, journalister og andre eksperter som alle har en stor viden omkring kæledyr.


Østerbro Dyreklinik

Glad Kat har et samarbejde med Østerbro Dyreklinik. Samarbejdet sikrer den bedste kvalitet til dig og din kat. Hvis du gerne vil vide mere om klinikken kan du se deres hjemmeside www.osterbrodyreklinik.dk


Dansk katteregister 

I danmark er det (desværre) ikke lovpligtig at lade sin kat øre -eller chipmærke, derfor det op til den enkelte ejer, at sikre at katten bliver mærket og registreret. På klinikken får jeg tit efterlysninger fra ulykkelige katteejere, hvor katten er meldt savnet og hvor den ikke er mærket. Da katte kan være meget identiske i farver og aftegninger, vil et øremærke eller en chip være altafgørende for at ejer og kat bliver genforenet. Hvis din kat bliver syg eller kommer til skade og bliver indbragt på en dyreklinik, betyder det at ejer skal efterlyses, før katten kan få den hjælp den har brug for. I værste fald risikere katten at blive aflivet, hvis ejeren ikke kan spores.

Selvom din kat bor i lejlighed og aldrig kommer ud, er det ikke en garanti for at katten ikke kan slippe ud og blive væk. Især lejlighedskatte, der ikke er vant til at færdes ude, bliver nemmere væk, da de ikke er vant til at orientere sig i det ukendte miljø. Derfor anbefaler jeg altid, at katten bliver mærket og registreret. Jeg anbefaler ligeledes at øremærket er førstevalg, da det er en synlig ID, hvor alle kan se at katten er ID mærket. Du kan ogsåvælge begge løsninger som dobbeltsikring, så hvis øremærket ikke er læsbart, så kan man søge efter ejer ved at chipaflæse katten. De fleste dyrlæger har øre -og chipmærkning til en billig pris i deres neutraliseringspakke. På dansk katteregister kan du gratis registre/efterlyse din kat. Husk at rette adresse og tlf. når du flytter eller får nyt telefon nummer.


Det Danske Katteregister

Gennem din dyrlæge kan din kat blive registreret i Det Danske Katteregister. Her kan du gratis efterlyse din kat. Husk at rette oplysninger når du flytter eller skifter telefonnummer. Det Dansk Katteregister har også en efterlysningsblanket, som du kan printe ud og hænge op offentlige steder, hvis din kat er blevet væk.


Brochure om aktivering af din indekat 

Som du kan downloade og få ideer til hvordan du på en sjovere måde kan aktivere din indekat.


Feliway 

Er et rigtig godt supplement til behandling og forebyggelse af stress hos katte. På hjemmesiden kan du blandt andet teste din kats stressniveau, læse om stress hos kat, uønsket katteadfærd og meget mere.  Du kan købe Feliway og få rådgivning hos din lokale dyrlæge.

Der findes 2 typer Feliway: Feliway Classic (påvirkninger fra omgivelserne) og Feliway Friends (konflikter kat og kat imellem). 

Feliway efterligner kattens naturlige feromoner og nedsætter angst og stress hos din kat. Feromoner der er et signalstof, anvendes af katten til indbyrdes kommunikation med artsfæller. Feromoner udskilles forskellige steder på kroppen eks. i ansigts-regionen, mellem trædepuderne, samt flanke og hale. Når katten føler sig tryg og godt tilpas, afsætter den kind-feromoner. Feliway er en syntetisk efterligning (F3 fraktionen) af kattens kind-feromoner. Brug af Feliway giver katten følelsen af tryghed i dens omgivelser.

Se Feliway videoen og find ud af hvordan du kan nedsætte uønsket stress hos din kat. 

Din dyrlæge forhandler Feliway og den fås både som spray, elektrisk diffusor og tilhørende refil-flaske. En Feliway® refil-flaske rækker omkring 70 m2 i ca. 3-4 uger eller som niget nyt i 7-8 uger. Ved stress og urenlighed anbefales derfor at opsætte en Feliway® diffusion i hjemmet og evt. benytte en feliway® spray til de områder, hvor katten har vist sig urenlig.

Feliway kan også anvendes ved:

  • Flytning
  • Transport
  • Nye omgivelser
  • Ophold i kattepension
  • Til at berolige katten ved ændringer i det daglige eller ved stressede situationer
  • Uhensigtsmæssig kradseadfærd
  • Sammenførelse af to katte eller andre individer
  • Flerkattehjem

Kalm

Velsmagende kosttilskud som hjælper din kat med at nedsætte nervøsitet eller angst i stressende situationer som eks.

  • Nytårsaften
  • Besøg i pension
  • Dyrlægebesøg
  • Ommøblering eller nye møbler
  • Kørsel i bil
  • Flytning og meget meget mere.

Du kan læse mere om Kalm i brochuren eller kontakte din lokale dyrlæge for rådgivning.


Canosan til kat

Er et kosttilskud til forebyggelse -og behandling af katte med ledproblemer. Canosan er en tygge tablet der indeholder Gonex med ekstrakt fra den grønlæbet musling (GLME). Du kan kæbe Canosan i håndkøb hos din lokale dyrlæge. Har du mistanke om at din kat har ændret adfærd ved at den sover mere, sover mest i lave højder, leger mindre, har ændret adfærd overfor dig, mindre pelssoignering, stiv gang bør du kontakte din dyrlæge og få en tid til en sundhedsundersøgelse af katten. Det kan være tegn på slidgigt.


Sygeforsikringer til din kat

Vidste du at det er muligt at forsikre din kat? Undgå at skulle træffe en svær beslutning, hvis uheldet er ude og din kat kommer til skade eller bliver akut syg. Ved at lade din kat forsikre, undgår du at økonomien bliver overskuelig, når din kat skal til dyrlæge. Der findes en del forsikringsselskaber som tilbyder katteforsikringer. Når du vælger en forsikring til din kat er det vigtigt at du vælger en som er livslang.  Du kan finde en forsikringsoversigt her.


Simons cat

Den frække tegneserie kat, der lever et ægte katteliv. Meget sjove videoer der bare må ses.


Dyrenes Beskyttelse

Blev dannet i 1875 og er Danmarks ældste og største dyreværnsorganisation med godt 80.000 medlemmer.

“Vi arbejder for øget dyrevelfærd gennem politisk påvirkning både nationalt og internationalt, oplysningsarbejde og praktisk hjælp til dyr i nød. Vi har 200 frivillige kredsformænd, der årligt deltager i 3.400 dyreværnssager. Vi driver 14 dyreinternater og 13 vildtplejestationer. Vi er afhængige af økonomisk støtte fra danske dyrevenner, da vi hovedsageligt er finansieret via private midler. Dyrenes Beskyttelse arbejder for en harmonisk samhørighed mellem dyr, mennesker og natur”.

Tekst venligst lånt af Dyrenes Beskyttelse.


1812 hjælp til dyr døgnet rundt.  Dyrenes Beskyttelses akut telefon

Vidste du der er hjælp at hente, hvis du finder et tilskadekommen dyr eller dyr i nød? Hvis du har mistanke om dyr der ikke bliver passet godt nok, eller har du fundet et dyr der er kommer til skade eller er i nød, kan du ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812, eller få hjælp af din lokale kredsformand.

“Dyrenes Beskyttelse har 200 kredsformænd som arbejder frivilligt for organisationen. De er fordelt over hele landet, og kan dermed tage hånd om lokale dyreværnssager. Hvert år rykker kredsformændene ud til mere end 4000 dyreværnssager. Hver by i hele landet er dækket af kredsformandsordningen og har en frivillig kredsformand tilknyttet, og det er vedkommende tilknyttet din by du kan kontakte, hvis du har brug for hjælp til dyr i nød”.

Tekst venligst lånt af Dyrenes Beskyttelse.


Kattens VÆRN

Vil du være med til at støtte en god sag?

Siden 1. marts 1933 har Kattens Værn arbejdet for kattene i Danmark – med en særlig tanke for de herreløse katte. Kattene i Danmark er tamkatte, hvad enten de er ejerkatte eller herreløse katte – og især de herreløse katte har brug for menneskers hjælp for at kunne overleve. Den hjælp bidrager Kattens Værn gerne til – med al vores viden, støtte og entusiasme.

Dette arbejde afspejler sig i foreningens formål, der omfatter:

  • At arbejde for at katte, der ikke skal anvendes til avl, neutraliseres ved kastration/sterilisation
  • At arbejde for at katte øretatoveres
  • At gennemføre aktiviteter og hjælpeprogrammer til gavn for katte
  • At drive og eje et internat for hjemløse katte i Storkøbenhavn
  • At drive en katteværnstjeneste
  • At udgive medlemsbladet “Kattens Venner”
  • At informere om katteadfærd og behandling af katte via foldere og hjemmeside
  • At samarbejde med dyreværnsforeninger i og udenfor Danmark

Deler du vores glæde ved katte og ønske om at hjælpe de mange ulykkelige katteskæbner, der findes, så støt vores arbejde som frivillig, som medlem eller som bidragsyder. Din hjælp til katteværnsarbejdet gør en forskel og hjælper os og dermed kattene.

Tekst venligst lånt af Kattens Værn.


Inges kattehjem

Støt en god sag, adopter en hjemløs kat eller være frivillig hjælper, så klik på ovenstående link og læs mere.

Inges Kattehjem fra 1970 er i dag Danmarks største katte organisation med mere end 40.000 støttemedlemmer.

Vores arbejde:

  • Formidling af katte
  • Rådgivning om katte
  • Neutralisering
  • remærkning
  • Kattepension
  • Lovgivning om katte
  • Dyreværnssager
  • Vildtlevende katte

Tekst venligst lånt af Inges kattehjem.


Dyrefondet

Bliv medlem af Dyrefondet og modtag bladet Dyrefondet som udkommer seks gange om året. Du kan gratis på deres hjemmeside finde og downloade informationspjecer

Dyrefondet er en dyreværnsorganisation, der siden 1973 har arbejdet med praktisk og forebyggende dyreværn.

Dyrefondets formål er

  • At organisere og gennemføre dyreværnsarbejde til gavn for familiedyrene – primært hund og kat.
  • At udøve informationsvirksomhed, der kan medvirke til at skabe større forståelse for dyrenes vilkår.
  • At skabe gode forhold for dyr i menneskers varetægt og sprede oplysning om glæden ved dyr.
  • At øge respekten og forståelsen for vildtlevende dyrs naturlige livsform.

Godkendelse
Dyrefondet er godkendt som almenvelgørende organisation, og derfor er bidrag til fondets arbejde fradragsberettigede.

Tekst venligst lånt af Dyrefondet.


Danske-dyreinternatter

Er en side hvor du kan finde informationer om kattepensioner i hele landet og læse spændende artikler om katte.