Kattepension eller pasning i hjemmet

Katte er vanedyr og bliver meget nemt stresset, når der sker ændringer i deres hverdag.

unnamed

Derfor er det vigtigt at din kats forhold er tilpasset dens behov, mens du er bortrejst. Hvis du har valgt at din kat skal i kattepension, er der flere ting du bør undersøge først.

Blandt andet om din kat får sit eget rum med udgang til egen løbegård. Katte har ikke behov for at tilbringe tid med fremmede katte. For en del katte vil det være forbundet med stress at være sammen med andre katte de ikke kender. Tjek også vaccinationskravene på kattepensionatet. Når fremmede katte bor sammen, kan det udgøre en risiko for smitte, derfor bør der være strikse krav vedr. din kats vaccinationsprogram på kattepensionen. Hvis det ikke er tilfældet, bør du vælge et andet sted.

Det er altid en god ide at din kat kan få eget tæppe, sovepude og legetøj med hjemvante dufte, med på opholdet, hvilket gør din kat mere tryg. Ydermere er det altid en god ide at anvende et angstdæmpende kosttilskud eller feliway under opholdet for at minimere stress hos din kat.


IMG_4938De fleste vælger at få nogen til at komme og passe katten i hjemmet, hvilket jeg synes er den bedste løsning, da katten er i sit vante miljø. Her er det vigtigt at der på forhånd er aftalt, hvordan kattepasseren forholder sig i forhold til, hvis katten bliver syg eller kommer til skade. Sørg for at dyrlægeinformationer, fodermærke og andre relevante oplysninger er skrevet ned, hvilket gør det nemmere for kattepasseren at udføre pasningen, mens du er bortrejst.

Glad Kat tilbyder at passe din kat i dit eget hjem mens du er bortrejst. Hvis du vil vide mere om ordningen, er du velkommen til at kontakte Anja.