Kattepension

Det er vigtigt at din kats forhold er tilpasset dens behov, mens du er bortrejst. Men skal du vælge kattepension eller pasning i hjemmet? 


unnamed

Der findes flere pasningsløsninger:

  • Kattepension
  • Privat pasning af familie og venner
  • Professionel pasning

Kattepension: Hvis du har valgt at din kat skal i kattepension, er der flere ting du bør undersøge først. For de fleste katte vil det være forbundet med stress, at tilbringe tid sammen med katte de ikke kender. Undersøg om kattene lukkes sammen i løbet af dagen eller har mulighed for at bo alene uden kontakt til andre katte. Jeg anbefaler ikke at katte lukkes sammen med katte de ikke kender. Det kan medføre stress under opholdet. Dette kan påvirke din kat længe efter den kommer hjem. Af samme årsag anbefaler jeg heller ikke valg af pension, hvor der er hunde. 

Når fremmede katte indlogeres sammen udgør det en større risiko for smitte. Derfor bør der være strikse krav vedr. din kats vaccinationsprogram på kattepensionen. Hvis det ikke er tilfældet, bør du vælge et andet sted.

Medbring din kats egne ting: Foder, tæppe, kradsetræ og legetøj med hjemvante dufte, hvilket gør din kat mere tryg. Det er en god ide at anvende et angstdæmpende kosttilskud eller Feliway under opholdet for at minimere stress hos din kat.


IMG_4938Kattepasning i dit eget hjem: Er en løsning flere og flere katteejere vælger, hvilket jeg synes er den bedste løsning, da katten er i sit eget vante miljø. Det er vigtigt at der på forhånd er aftalt, hvordan kattepasseren forholder sig i forhold til, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Sørg for at dyrlægeinformationer, kattens ID (øretatoveringsnummer eller chipnummer) fodermærke, kontaktoplysninger og andre relevante oplysninger er skrevet ned, hvilket gør det nemmere for kattepasseren at udføre pasningen, mens du er bortrejst.

Jeg tilbyder at passe din kat i dit eget hjem, mens du er bortrejst. Hvis du vil vide mere om ordningen, er du velkommen til at kontakte mig.