Vinterkasse til din kat

Mangler din kat en lun varmestue til de kolde vinterdage eller nætter?  Få gode fif til, hvordan du bygger en lun vinterkasse 


Du skal bruge følgende:
✔Flamingokasse med låg
✔Pakketape
✔Hø
✔Frokosttallerken eller skål
✔Tusch
✔Hobbykniv

unnamed (11)Vælg en flamingokasse med tykke sider, så den er robust. Sæt din tallerken/skål af en passende størrelse på den side af kassen, hvor du ønsker at lave en åbning. Tegn rundt om med en tusch, så du ved, hvor du skal skære.
(Pssst du kan sagtens lave en mindre åbning end dem jeg har lavet i mine kasser, hvis din kat ikke har problemer med stive led, så skal den nok komme ind i kassen uden problemer)

Brug en hobbykniv til at skære åbningen med. Hvis du ønsker at lave en 2 vær. lejlighed til din kat, så skal du bruge 2 flamingokasser.

unnamed (12)Sæt kasserne sammen, så den åbning du har skåret i den første kasse kommer til at passe med de to åbninger du skal til at skære i den næste kasse. Tegn igen med tusch, så du får en ring at skære efter.

Herefter sættes kasserne (med låg på) sammen, så åbningerne er ud for hinanden og kasserne tappes nu sammen med pakketape.

Den bagerste kasse fyldes godt op med tørt hø og det formes således at din kat nemt kan komme gennem åbningen. Put også gerne hø i den forreste kasse, så kan din kat selv bestemme, hvor den vil opholde sig afhængig af temperaturen.

unnamed (17)Tæpper egner sig desværre ikke som underlag fordi de suger fugt og bliver våde og kolde for din kat at ligge på. Hø eller halm isolerer rigtig godt og holder din kat varm, så det er klart at foretrække. Katte elsker heldigvis at sove i halm og hø, så det er jo ikke så tosset.

Sørg for at flamingokassen ikke står direkte på jorden men at den hæves op eventuelt på en palle. Kassen skal stå et sted, hvor du er sikker på at der er læ for vind og vejr. Gerne i et skur eller i bunden af en carport, hvor du har skærmet af.

Start eventuelt med at lægge lidt tørfoder i den forreste kasse, så lokkes din kat ind i kassen og kan selv i ro unnamed (13)og mag undersøge den nye luksus udendørslejlighed 

Sørg gerne for at kassen tilses ofte, så hø/halm bliver skiftet når det bliver fladt eller når det er sne eller frostvejr for der kan materialet godt blive lidt fugtigt. Opbevar gerne hø/halm et tørt sted, så det er til at bruge med det samme.