Rejseregler for kat

Kender du rejsereglerne når din kat skal med på ferie i udlandet? Skal du på ferie i udlandet eller til Bornholm og skal din kat med? så er der rejseregler som skal overholdes


IMG_4945

Din kat skal være ID mærket med en chip. Den skal have et kæledyrspas og så skal den være rabiesvaccineret senest 21 dage før afrejse. Din kat skal være 3 måneder gammel før den kan vaccineres mod rabies. Alle disse forberedelser kræver et dyrlægebesøg.

Nogle lande har særlige krav til indførsel af kæledyr som eksempelvis ormekur eller blodprøve, hvor der måles antistoffer efter rabiesvaccination og derfor er det vigtigt at du i god tid undersøger reglerne for det land du skal til.

Du kan kontakte ambassaden i det land du skal besøge og forhøre dig. Ligeledes kan du søge oplysninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside under rejse med kæledyr. Dog oplever jeg tit, når jeg hjælper ejere på klinikken, at der ikke er oplyst alle rejseregler på Fødevarestyrelsens hjemmeside, så det leder os tilbage til ambassaden for en sikkerheds skyld. Som ejer er det dig som er ansvarlig for at sikre at forholdene er i orden inden afrejse, men du kan kontakte din dyrlæge/veterinærsygeplejerske og få hjælp og rådgivning.

Husk også at sikre at din kats almindelige vaccinationsprogram er i orden og at din kat har gennemgået en sundhedsundersøgelse inden for det sidste års tid. Det er så ærgerligt at få en syg kat undervejs, fordi den ikke er optimalt beskyttet for de sygdomme som den almindelige vaccinationen beskytter imod.

Skal du flyve med din kat bør du i god tid inden afrejse kontakte flyselskabet og forhøre dig om regler for din kat. For det meste kan du have den med i kabinen hos dig, men måske kræves en bestemt type transportkasse til rejsen.

Til sidst opvej OM DET VIRKELIG ER NØDVENDIGT at have din kat med på rejse eller om der er nogen hjemme som kan passe den. Det kan være meget stressende for din kat at rejse væk fra alt det den kender og er tryg ved. Rejser du sydpå tager det også tid for din kat, at vænne sig til det nye klima.