Sikkerhed i hjemmet

Det er varmt og du vil gerne lufte ud i din etagelejlighed, men hvordan sikrer du dig imod, at din kat hopper ud fra vinduet, og kommer galt afsted?


Dog er der en del katteejere som glemmer at katten kan falde ud fra vinduer, altandøre og altaner fordi den også nyder den friske luft. Måske har din kat været optaget af jagten på en flue eller en forbipasserende fugl og herved sprunget efter. Katte har svært ved at vurdere højden, så et fald fra en etagelejlighed kan medføre at din kat kommer alvorligt til skade eller i værste fald bliver slået ihjel. Opsæt et sikkerhedsgitter eller sikkerhedsnet beregnet til at holde din kat inde, når du lufter ud. Det kan være et hjemmedesign eller noget du køber beregnet til katte. De fleste vinduer og døre egner sig også til at der monteres en tyverisikringshasp, hvilket også kan anvendes som sikring til din kat.

Undgå at din kat kommer til skade. Gør som nogle af mine meget fornuftige kunder.

De har taget deres forholdsregler og lavet kattesikrede løsninger ved både vinduer og altandøre. Jeg har fået lov til at dele deres design med jer. Se fotoeksempler herunder

Jeg har selv købt og opsat et sikkerhedsnet på min altan til når jeg har besøg af min gamle kat Bailey. Han er en værre udbryderkonge og det giver ro i sindet at jeg kan lufte ud uden at skulle bekymre mig om at han kan smutte ud og blive væk i et område han ikke kender. Sikkerhedsnet også kaldet kattenet kan købes hos de fleste dyrehandlere og spørger du hos din dyrlæge kan det bestilles hjem til dig i de ønskede mål fra en leverandør. Da min altan er 3,60 lang købte jeg et 4 meter langt sikkernedsnet med ekstra forstærkning i grøn. Den grønne farve gør at nettet ikke ses så tydeligt og dermed ikke skæmmer for udsynet og på den måde også gør det mindre “fængselagtigt” at se på. Det er vigtigt at købe et net som er stort nok. Nettet skal hænge så tilpas løst at din kat ikke kan klatre i det. Bailey han blev i hvertfald en meget glad mis da han nu kan sidde i sikkerhed og kigge på fuglene og også få både lydene og duftene med.

Farlige vinduer hvor du tror det er sikkert nok for din kat!

Vær opmærksom på bundstyret vinduer. Hvis din kat forsøger at kravle ud af sådan et vindue kan den kile sig fast fordi vinduet er smallere i bunden end i toppen. Jeg har hørt om katte som har siddet uhjælpeligt fast i sådan et vindue og hvor blodtilførslen lukkes af, så bagpartiet ikke er funktionsdygtig. Disse katte bliver oftest aflivet på grund af den kraftige skade. Heldigvis kan du købe et beskyttelsesgitter som er designet til denne type vinduer, så du kan lufte ud med god samvittighed uden risiko for at din kat kommer til skade.